YHDESSÄ, TILLSAMMANS

toukokuu 16, 2017 | Kategoria: Yleinen

Hyvinkään ja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Demarit ja Kokoomus pitävät demokratiaa pilkkanaan. Sopivat keskenään, että ottavat molemmat kolme paikkaa kaupunginhallituksesta ja lautakunnista. Puheenjohtajuudet päälle, niin molemmilla istuu hallituksessa 4 edustajaa.
Jos kuntavaalitulosta kunnioitetaisiin, vasta 16 valtuutetulla saisi 3 paikkaa, nythän Kokoomus hävisi kaksi paikkaa ja sai 13 valtuutettua, mutta ei luovu yhdestäkään luottamusmiespaikasta. Demarit voittivat yhden paikan ja saivat 14 valtuutettua. He ottivat Vasemmistolta hallituspaikan ja useimmat lautakuntapaikoista.
Kaikki pienemmät ryhmät hävisivät, kun Demarit ja Kokoomus ahnehtivat paikkoja ja pitivät vaalitulosta pilkkanaan.
Turha itkeä äänetysaktiivisuuden pienuutta ja hyvinkääläisten yhteishengen puutetta tai kirjoitella Hyvinkään strategian eli Pelikirjan kärjeksi, että:
”rakennamme yhdessä Hyvinkää-henkeä ja rohkaisemme omalla esimerkillämme yhteiseen tekemiseen”.
Demokratiaan kuuluu, että asioista voi olla erimieltä, mutta se, että suurimmat puolueet ahnehtivat ja kahmivat itselle etuja muiden kustannuksella ei kuulu demokratiaan.
Nyt suurin menettäjä on Vasemmisto, edellisten kuntavaalien jälkeen Perussuomalaisia kohdeltiin samoin, eikä suuret puolueet antaneet heille silloin yhtään luottamusmiespaikkaa.
Tätä suurten puolueiden ylivaltaa yritettiin korjata ja tuoda myös demokratiaa Hyvinkään päätöksentekoon viime vuoden lopussa Perussuomalaisten valtuustoaloitteella.
Aloitteessa esitettiin, että Hyvinkäälle perustetaan toimikunta, joka valmistelisi luottamuspaikkojen jakoa oikeudenmukaisesti ja kunniottaisi vaalien tulosta.
Toimikuntaa vetäisi puolueisiin sitoutumaton henkilö.
Virkamiehet vastasivat aloitteeseen, että ”vaalien jälkeen Hyvinkäällä käytännössä toimitaankin valtuustoaloitteen mukaisesti ilman,  että toimikuntaa on virallisesti perustetty”. Täyttä potaskaa.
Aloite kaatui äänestyksessä 28 – 19, kaikki kokoomuslaiset ja valtaosa demareista vastustivat aloiteen hyväksymistä.
Tämä on nyt demokratian tila Hyvinkäällä. Tällä kertaa Vasemmisto vedetään kölin alta, seuraavan kerran joku toinen.
Mutta niinkuin me työpaikalla vääryyttä kärsittyämme totesimme, että
” On oikein, että koiralle on luu kovaa. Se pitää hampaat terävinä”.

Juhani Kouhia
kaupunnginvaltuutettu
Julkaistu Aamupostissa toukokuussa 2017

Hyvinkään Vasemmisto

Haku

Vasemmistoliitto